Ondernemend AalstDe stad Aalst en de aanwezig hogescholen Odisee en HoGent willen nog nauwer samenwerken met lokale bedrijven, (werkgevers)organisaties, jeugdverenigingen en studentenverenigingen via het ecosysteem ‘Broeikas. Zaak voor jongeren’.

Het Aalsters ondernemend ecosysteem ‘Broeikas’ creëert kansen voor jongeren om ondernemen(er) te worden. Met een reeks events/activiteiten wil Broeikas hen inspireren rond ondernemerschap. Bovendien worden jongeren in multidisciplinaire teams uitgedaagd om vraagstukken van organisaties (bedrijven, middenveld, publieke sector, …) en bewoners aan te pakken. We creëren op deze manier een ondernemende context waarin jongeren ondernemerschao/ondernemingszin ervaren en waarin ideeën ontstaan en verder rijpen via Broeikas.

Jongeren met concrete ideeën krijgen een mentor en de nodige begeleiding bij de (voorbereiding van) de totstandkoming van hun start-up. Op deze manier wil Broeikas het aantal start-ups en de werkgelegenheid verhogen en mee bouwen aan een duurzame transitie van Aalst naar een bruisende stad van de toekomst. Via het interactief platform www.broeikas.be krijgt het ecosysteem zichtbaarheid en kunnen onder andere de events en projectactiviteiten gevolgd worden.

Financiële info

Projectleider

Hogeschool Gent (HoGent) - Campus Aalst

Partners

Stad Aalst, Algemene Administratie, Odisee - Odisee vzw

Thema

Economie & ondernemerschap

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen