Lokaal 3D: data, denken en doenHet project Lokaal 3D: data, denken en doen. Drie stapstenen voor de (handels)kern van de toekomst is een samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en Unizo Oost-Vlaanderen. Met als doel om in 5 cases met lokale besturen op zoek te gaan naar de (handels)kern van de toekomst. De verworven inzichten, worden gedeeld met alle lokale besturen die ook naar dit toekomstbeeld voor hun kern(en) streven.

Om dit doel te bereiken, valt dit project terug op drie stapstenen. Door tijdens deze 3 stappen in dialoog te gaan met onze lokale besturen, hun ondernemers en inwoners wordt er gestreefd naar gedragen en gepriotiseerde (use) cases, en smart economy-oplossingen die effectief bijdragen aan de oplossing van deze cases.

  • Zoeken, verzamelen en ontsluiten de data in functie van de cases;
  • Zorgen voor correct en gericht gebruik en interpretatie van de data;
  • De data worden gebruikt om tot nieuwe beleidskeuzes te komen. Deze zullen per case toegepast worden om zo een voor, tijdens en na scenario te bekomen;
  • De cases leveren directe resultaten op, zodoende dat lokale besturen stappen voorwaarts zetten in een data driven beleid.

Doorheen dit project zal er ook gekeken worden naar gelijkaardige voorbeelden in het binnen- en buitenland. Om zo de reeds beschikbare bouwstenen ivm. smart economy optimaal in te zetten.

Finaal moet dit alles leiden tot een draaiboek dat voor alle lokale besturen toegankelijk is. Aangeschafte oplossingen worden beschikbaar gemaakt voor lokale besturen, minstens doordat deze besturen deze oplossingen tegen dezelfde voorwaarden kunnen aanschaffen. Zodat ook zij kunnen bouwen aan de (handels)kern van de toekomst.

Financiële info

Projectleider

Provinciebestuur Oost-Vlaanderen

Partners

UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS PROVINCIE OOST-VLAANDEREN - UNIZO kantoor Gent

Thema

Economie & ondernemerschap

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen