Digitaal ondernemersplatform AalstHet opzetten van een digitaal ondernemersplatform Aalst heeft als doel de dienstverlening voor Aalsterse ondernemingen en starters te optimaliseren. Dit zal bijdragen tot enerzijds een ondernemersvriendelijker klimaat, en anderzijds meer efficiëntiewinsten voor de Stad Aalst, alsook andere bovenlokale overheden (e.g. VLAIO, Provincie Oost-Vlaanderen, etc.).

Dit digitaal platform zal een bevattelijk en klantgericht overzicht geven van alle mogelijke dienstverleningen en formulieren voor ondernemers, en starters met ondernemingsplannen. Hierbij zal zowel de ondernemer als Stad Aalst de mogelijkheid hebben om de nodige gegevens of formulieren online op te vragen of door te sturen. Om de online dienstverlening te optimaliseren zullen ook diverse communicatietools aan het platform worden toegevoegd.

Daarnaast beoogt dit project een volledige integratie met platformen van andere bovenlokale dienstverleners (e.g. vlaanderenonderneemt.be, Ebox, mijnhoreca.be…) zodat bestaande gegevens en documenten op een efficiënte wijze door alle partijen kunnen gedeeld worden, tot zover dit toegelaten is door de GDPR regeling.

Bevindingen omtrent de digitalisatie van dienstverleningsprocessen en opschaling naar een digitaal ondernemingsplatform, alsook de integratie met www.vlaanderenonderneemt.be, worden gedeeld met andere lokale besturen. Zo zal er structureel overleg plaatsvinden met de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Sint-Niklaas om de voortgang van de procesinventarisatie en -optimalisatie te bespreken met een praktische leidraad als resultaat. Daarnaast zijn er intervisiemomenten met het e-loket van VLAIO voor het delen van wederzijdse inzichten. 

Financiële info

Projectleider

Stad Aalst

Thema

Economie & ondernemerschap, ICT

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen