PACE - Providing Access to Childcare and EmploymentHet Interreg 2 Zeeën-project ‘Providing Access to Childcare and Employment’ (PACE) zet in op het verhogen van de toegang tot kinderopvang en tot de arbeidsmarkt van werkloze ouders. De focus van het project ligt op moeilijk bereikbare werkloze gezinnen en dus het toeleiden van hen naar de kinderopvang en het verhogen van hun arbeidsmarktcompetenties vanuit de kinderopvangvoorzieningen zelf.

Binnen dit project is de Arteveldehogeschool betrokken bij het ontwikkelen, analyseren, systematiseren en evalueren van nieuwe werkinstrumenten voor het verhogen van de toegankelijkheid tot de kinderopvang en voor het voorzien van begeleidingstrajecten richting de arbeidsmarkt. Deze werkinstrumenten zullen toelaten hun interne werking en hun samenwerkingsaanpak te optimaliseren, gericht op het verhogen van de toegankelijkheid.

Door tegelijk in te zetten op toeleiding, het aanbieden van opleiding en werkervaring én het verhogen van ouderbetrokkenheid bij werkloze gezinnen, wordt de kinderopvangvoorziening een unieke plaats van samenwerking rond het versterken van de kwetsbare gezinnen, gericht op het verhogen van hun kansen op de arbeidsmarkt.

Financiële info

Projectleider

Stad Mechelen

Partners

Arteveldehogeschool Gent, Stad Gent, Karel de GroteHogeschool, Katholieke Hogeschool Antwerpen vzw, Stad Turnhout, Sociaal Huis Mechelen, Association des Centres Sociaux de Wattrelos (ACSW), Centre Social Jean Ferrat, Centre Social Eclate, Stichting voor de Haagse Jeugd Clubhuizen De Mussen, Brighton and Hove City Council (BHCC), Kent County Council

Thema

Welzijn

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen