Les Bons ClicsOpzetten van een grensoverschrijdend netwerk met 1.000 digitale hulpverleners dankzij het platform Les Bons Clics/123digit.be

Digitale inclusie is een grote maatschappelijke uitdaging waarmee alle Europese landen worden geconfronteerd. Een groot deel van de bevolking bezit weinig of geen digitale basisvaardigheden en op het terrein zijn er ook veel te weinig hulpverleners die in staat zijn om digitale ondersteuning te bieden.

Doel van het project is het creëren, opleiden en coördineren van een grensoverschrijdende community van digitale helpers, via een gemeenschappelijk elektronisch instrument Les Bons clics/123 Digit, door het verenigen van 3 uitgelezen partners: Emmaüs Connect in Hauts de France, Digipolis in Vlaanderen, EPN de Wallonie in Wallonië. Om hun publiek te bereiken, kunnen acties voor digitale inclusie alleen op zeer lokaal niveau worden uitgevoerd: in grensoverschrijdende gebieden is het daarom een echte uitdaging om met prioriteit te werken met de woongebieden die zich aan de grens bevinden. Deze prioriteit is de focus van dit project.

Het project omvat 4 grote werkmodules:

  • Beheer van het project om het samen met de partners opbouwen van oplossingen te maximaliseren en om de impact op te volgen.
  • Communicatie rond het bezielen van de hele grensoverschrijdende community van digitale helpers en het promoten van acties die de verschillende actoren ondernemen.
  • Pedagogische oplossing Les Bons Clics/123 Digit, samen met de partners opgebouwd, waar alle opleidingsinhoud bestemd voor de digitale helpers en de cursisten is ondergebracht en die het gemeenschappelijke instrument zal zijn voor de bezieling van de gemeenschap.
  • Ontplooien van sensibiliserings- en opleidingsacties om de digitale helpers in staat te stellen op te treden dankzij de input van het platform Les Bons Clics/123 Digit.

Op twee jaar tijd wil het project een community creëren van:

  • 1000 digitale helpers gespreid over de drie regio's
  • 30.000 cursisten zonder digitale basiskennis, die worden opgeleid via Les Bons Clics/123 Digit.

Financiële info

Projectleider

WeTechCare vzw

Partners

Digipolis Gent, EPN de Wallonie vzw, WeTechCare Belgique vzw, Emmaüs Connect

Thema

Onderwijs, Welzijn, ICT

Prioriteit

Sociale inclusie en armoedebestrijding

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen