DWELL - Diabetes and WELLbeingIn het DWELL-project (Diabetes and WELLbeing) werken acht partners uit het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland en Frankrijk samen. Het programma zal 1.000 patiënten met diabetes type 2 in staat stellen om toegang te krijgen tot ondersteuning op maat. Het programma zal hen in staat stellen om hun eigen conditie te managen en hun welzijn te verhogen.

Er wordt een programma van 12 weken ontwikkeld voor patiënten met verschillende ondersteuningsmogelijkheden en een trainingspakket voor hulpverleners. Het patiënten programma en het trainingspakket worden ontwikkeld en geïmplementeerd in de deelnemende landen. De start van het eerste programma wordt verwacht in de herfst van 2017.

Het project moet leiden tot een verbetering van de gezondheid en het welzijn van de patiënt. Er wordt geschat dat het project per persoon zal zorgen voor een daling van 30% van de gezondheidszorgkosten. Dit komt neer op €1.25 miljoen per 1.000 patiënten per jaar.

Financiële info

Projectleider

The Health and Europe Centre

Partners

Arteveldehogeschool Gent, Blackthorn Trust, Kinetic Analysis, Medway Community Healthcare CIC, Kent County Council, Canterbury Christ Church University, Centre Hospitalier de Douai (CHD)

Thema

Welzijn

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen