DepollutAir - Innovatieve koppelingstechnieken voor de behandeling van vluchtige organische stoffen (VOS): nieuwe methodes om de luchtkwaliteit te verbeteren
Vluchtige organische stoffen (VOS) zijn een verzamelnaam voor een bepaalde groep gasvormige stoffen. Die stoffen zijn vooral samengesteld uit koolstof (C) en waterstof (H) en verdampen snel. VOS kunnen een natuurlijke oorsprong hebben, maar komen vandaag ook vrij bij industriële processen, zoals verbranding van brandstoffen. De uitstoot van die laatste zijn schadelijk voor mens en milieu.
Het actuele beleid geeft prioriteit aan de totale of gedeeltelijke verwijdering van VOS uitstoot door de VOS bron zelf te verwijderen. Soms is dit technisch niet mogelijk. Bijgevolg is er nood aan nieuwe, energie-efficiënte VOS afbraakprocédés die een volledige afbraak kunnen realiseren zonder de vorming van bijproducten. Het project DepollutAir ontwikkelt innovatieve behandelingsmethodes aangepast aan de industriële behoeften en gebaseerd op de koppeling van bestaande afbraakmethodes.
UGent is projectpartner en richt zich vooral op de koppeling van plasmatechnologie met andere technieken zoals katalyse, fotokatalyse en adsorptie om een vermindering van de VOS uitstoot te realiseren.
Projectleider
Université du Littoral Côte d'Opale (ULCO)
Partners
Universiteit Gent, Université de Namur, Université de Mons, Université de Lille 1
Thema
Onderzoek en innovatie, Welzijn
Prioriteit
Onderzoek en Innovatie
Informatie aanvragen
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Meer info aanvragen