De Kazematten, een vrijplaats en ontmoetingsplek voor kinderen en jongerenProductiehuis 4hoog en Jeugdtheater Larf! maken hun thuisbasis in een voormalige rijtuigmakerij. Er komen atelier- en repetitieruimtes, een theaterzaal en kantoren. Naast hun eigen werking gaan de theatergezelschappen ook samenwerkingen aan en stellen de infrastructuur ter beschikking aan buurt- en jongerenorganisaties.

De Kazematten is echter meer dan een cultuurhuis, het wil een ontmoetingsplek zijn  kinderen en jongeren waar ze niet alleen welkom zijn om theater te zien of te maken, maar ook gewoon om te ‘zijn’, om huiswerk te maken, om kunst te creëren, om theatertherapie te volgen, om gelijkgezinden te vinden, om te experimenteren, om vragen te stellen, om te ontspannen, om artiesten en kunstenaars te ontmoeten, om vrienden te maken, om een stap in hun persoonlijke ontwikkeling te zetten,...

De Kazematten kiest daarbij voor een cross-sectorale werking tussen cultuur, jeugd en welzijn en tracht de schotten tussen cultuur en zorg weg te halen.

Financiële info

Projectleider

De Kazematten

Partners

Larf!, 4hoog

Thema

Ruimtelijke ordening en ontwikkeling, Cultuur & Erfgoed

Prioriteit

Sociale inclusie en armoedebestrijding

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen