BIOPROTECT - Biologische gewasbescherming in de praktijk: optimalisatie van de efficiëntie in het veld van (nieuwe) biologische gewasbeschermingsmiddelen



De landbouwsector maakt momenteel slechts in beperkte mate gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Ondanks hun goede werking in het labo, valt de werking ervan op het veld vaak tegen. Ook de kennis over biologische ziektebestrijding is bij landbouwbedrijven nog niet groot en het onderzoek is evenmin ver gevorderd.

Het project BioProtect wil dan ook het gebruik en de doeltreffendheid van al erkende biologische gewasbeschermingsmiddelen voor ziektebeheersing verhogen. Enerzijds is er het onderzoek naar de optimale toepassingsomstandigheden. Anderzijds zullen demo’s aan land- en tuinbouwers de efficiëntie van biologische gewasbeschermingsmiddelen in de praktijk aantonen en hun leren ze goed toe te passen.

Het PCG (Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt) coördineert het project BioProtect. Als proefcentrum heeft het veel ervaring met de aanleg van proeven in serres en velden en is onder andere gespecialiseerd in geïntegreerde gewasbescherming. Het lab fytopathologie van UGent vult deze praktijkgerichte ervaring van het PCG aan met de resultaten van wetenschappelijke onderzoek. De expertise van beide partners is dan ook bijzonder nuttig bij de toepassing van biologische gewasbescherming.

Financiële info

Projectleider

Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen vzw (PCG)

Partners

Universiteit Gent, Centre Wallon de Recherches Agronomiques, Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven), Inagro vzw, Gembloux AgroBioTech Université de Liège, Lipofabrik vzw, Institut Supérieur d'Agriculture de Lille, Groupe HEI-ISA-ISEN, Chambre d'Agriculture de Région Nord Pas-de-Calais, Fédération Régionale de Défense contre les Organismes Nuisibles (FREDON), Pôle Légumes Région Nord, Université du Littoral Côte d'Opale (ULCO)

Thema

Landbouw, Leefmilieu, Onderzoek en innovatie

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen