SOCORRO2 - Seeking out corrosion - before it is too lateDit project is bedoeld om bedrijven een onafhankelijk middel te bieden om de corrosierisico's in hun installaties te beoordelen, hun bewustzijn te vergroten en hen passende preventieve maatregelen te laten nemen. Daartoe hebben we een eenvoudig, snel, in-situ sensorsysteem ontwikkeld dat in de loop van de tijd een reeks omgevingsmarkeringen kan volgen om het risico op corrosie van in water ondergedompeld staal te bepalen, evenals een statistische methode om deze gegevens voor een algemeen schatting van het corrosierisico - kortom het SOCORRO-systeem, vastgesteld op TRL 4.

In dit project zullen we deze hele opzet implementeren en demonstreren in verschillende industriële casestudies (windturbines op zee, waterontzilting / sanitaire voorzieningen, scheepsrompen en ballasttanks, damwanden, proceswater) en de economische kansen tonen. Daarnaast zullen we de statistische analyse uitbreiden met een intuïtieve, praktische dashboardtool om de uitstroom van informatie te presenteren en dat risico over te dragen aan de eindgebruikers. Dit verhoogt de TRL naar 6 of 7.

Financiële info

Projectleider

Hogere Zeevaartschool

Partners

Universiteit Gent, Sirris, Cobalt Water EU bvba, OnderzoeksCentrum voor de Aanwending van Staal (OCAS) nv, Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven), Southend Borough Council, IT and Business Analytics, University of Brighton, Genicap Beheer bv, The University of Kent, Université d'Artois, Université de Lille 1, Université Polytechnique Hauts-de-France, Institut National de la Recherche Agronomique

Thema

Onderzoek en innovatie

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen