PATH 2 - Perinatal Mental HealthPATH zal vrouwen, gezinnen en zorgverstrekkers in staat stellen milde / gematigde perinatale psychische aandoeningen (PMA) te voorkomen, diagnosticeren en met succes te beheren via radicale systemische verandering, en een inclusieve, holistische gezondheidsstructuur ontwikkelen: vraaggestuurd en samen met bestaande patiënten & zwangere / nieuwe ouders. PATH bereidt ouders voor op de geboorte en hun nieuwe rol en helpt hen om PMI te vermijden; de gevoelens van falen als ouder leiden op dit moment tot terughoudendheid bij het zoeken naar hulp: 58% van de zwangere vrouwen / nieuwe moeders vrezen dat ze zouden worden beoordeeld. De meerdere toegangspunten van PATH, waaronder anonieme online diensten, zullen vrouwen toegang bieden tot ondersteuning op een manier die het beste bij hen past. PATH verbetert ook de vaardigheden van zorgprofessionals die hen wapenen om zelfverzekerd en effectief PMA aan te pakken. Op dit moment denkt 70% in Lille dat ze niet genoeg kennis hebben om PMA te herkennen en 65% van de verloskundigen in het Verenigd Koninkrijk voelt zich niet gerust in het bieden van bevredigende emotionele steun tijdens de postnatale periode - PATH zal beide kwesties aanpakken.

PATH zal een nieuwe norm creëren voor het voorbereiden van ouders en het herkennen van PMA & door gemeenschapszorg & digitale hulpmiddelen te bieden bij het monitoren van PMA, een vroegtijdig waarschuwingsbericht sturen naar mensen en een pad om te helpen.

Financiële info

Projectleider

The Health and Europe Centre

Partners

Odisee, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, GiO Gehechtheid in Ontwikkeling vzw, Plymouth And District Mind, Southampton City Council, Kent County Council, Institute of Health Visiting, Kent and Medway NHS and Social Care Partnership Trust, Centre Hospitalier de Douai (CHD), University of Bournemouth, Takim therapies, Maasstad Ziekenhuis

Thema

Onderzoek en innovatie, Welzijn

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen