MOVE - Mobility Opportunities Valuable to EverybodyModerne groene mobiliteitsinitiatieven zoals fiets- en autodelen, Über en CO2-neutraal transport zijn vaak niet aanwezig in (semi)-rurale gebieden. De lange afstanden en het gebrek aan kritische massa, zorgen ervoor dat deze initiatieven duur en soms zelfs onhaalbaar zijn. Het resultaat is dat mensen op de auto zijn aangewezen, wie zich dat niet kan veroorloven, raakt moeilijk aan een job of trekt naar de stad. De zorgt voor een vicieuze cirkel waardoor deze regio's minder aantrekkelijk worden voor bedrijven of om partnerschappen op te zetten met grote transportbedrijven.

Gemeenten worstelen op hun beurt om hun regio bereikbaar te houden en het (openbaar) vervoer te vergroenen. Het openbaar vervoer blijft hier echter zwaar gesubsidieerd en is niet altijd efficiënt.

Om die problemen aan te pakken, wil MOVE innovatieve en duurzame mobiliteitsinitiatieven ontwikkelen via co-creatie: het samenbrengen van gemeenten, kennisinstellingen, lokale economische spelers, mobiliteitsaanbieders en de plaatselijke bevolking. MOVE zal lokale specificiteiten gebruiken om praktische oplossingen te vinden in 4 pilots gebaseerd op onwaarschijnlijke combinaties, met tastbare business plannen, om te implementeren, te testen en te evalueren. Het is de bedoeling om de toegankelijkheid te verbeteren, het individuele wagengebruik, de uitstoot en de kost te verminderen.

Financiële info

Projectleider

Stichting HZ University of Applied Sciences

Partners

Universiteit Gent, Intergemeentelijke vereniging voor ontwikkeling van het GEwest Mechelen en Omgeving (IGEMO), Gemeente Middelburg, Georg-August-Universität Göttingen, Gate21, The Highlands and Islands Transport Partnership, NHS Highland, Advier, Landkreis Northeim, Zweckverband Verkehrsverbund Süd-Niedersachsen

Thema

Leefmilieu, Vervoer en infrastructuur

Prioriteit

Duurzaam vervoer

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen