INCASE - Towards Industry 4.0 via Networked Control Applications and Sustainable EngineeringIndustry 4.0 (I4.0) is de volgende industriële revolutie. Fabrikanten focussen op klantgerichte productie en producten met een grote meerwaarde. In Duitsland voelt 84% van de bedrijven de druk om te digitaliseren en 57% zal hun business model wijzigen omwille van de digitale revolutie. Duitsland is wereldleider in deze revolutie. De belangrijkste doelstelling van INCASE is dan ook om de kloof tussen het 2 Zeeën gebied en Duitsland weg te werken door het ontwikkelen en demonstreren van de noodzakelijke technologie bij de bedrijven en zo bij te dragen over te stappen naar Industrie 4.0.

INCASE ontwikkelt kennis, innovatieve toepassingen en pilootopstellingen, als inspiratie voor ingenieurs in de automatiserings- en maakindustrie die nieuwe producten en productiemethodes ontwikkelen. Het project faciliteert de integratie van Key Enabling Technologies voor automatisering in de toekomstige smart factories van Industrie 4.0 en het Industrial Internet of Things, en in smart homes.

Financiële info

Projectleider

Universiteit Gent - campus Kortrijk

Partners

Katholieke Universiteit Leuven - Technologiecampus Gent, Voka Oost-Vlaanderen vzw, Groupe HEI-ISA-ISEN, Université de Lille 1, Institut Catholique d’Arts et Métiers (ICAM), Centre d'Innovation des Technologies sans Contact (CITC) - EuraRFID, Economische Impuls Zeeland nv, The University of Kent, University of Essex, Stichting HZ University of Applied Sciences

Thema

Onderzoek en innovatie, ICT

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen