GrowIN 4.0 - Growing into Industry 4.0 - Accelerate growth in manufacturing SME'sDe maakindustrie is erg belangrijk voor de Noordzee-economie en blijft een motor voor groei. De focus van het GrowIn 4.0-project zal liggen op de gemeenschappelijke uitdagingen voor de productie van KMO-bedrijven in de hele Noordzee-regio van vandaag. Economische crisis, vermindering van de werkgelegenheid, verlies van concurrentievermogen zijn maar een paar van deze uitdagingen. Echter brengen deze uitdagingen ook veel kansen. Velen van hen zijn op weg naar de 4e industriële revolutie - Industrie 4.0 - die wordt beschouwd als de industrie van morgen.

Als de industrie in de Noordzee-regio concurrerend wil blijven, moeten we het potentieel voor productiviteit en groei benutten die Industry 4.0 lijkt te bieden. Er is een grote behoefte aan een op ervaring gebaseerde en slimme verzameling van efficiënte methoden, hulpmiddelen en kennis om kmo's te begeleiden bij hun transformatie naar industrie 4.0.

GrowIn 4.0 streeft naar het opbouwen van sterke competenties en hulpmiddelen in de deelnemende regio's ten behoeve van industriële kmo's. De algehele doelstelling is het niveau van innovatie te verhogen en meer groei te creëren binnen kleine en middelgrote ondernemingen in de industrie die op weg zijn naar Industrie 4.0.

De aanpak is om een sterk partnerschap tot stand te brengen dat kennis bundelt over de industrie en Industrie 4.0. De belangrijkste uitdagingen en oplossingen met betrekking tot de implementatie van Industry 4.0 zullen worden onderzocht.

De resultaten van  deze nieuwe of verbeterde methoden en hulpmiddelen - ontwikkeld met de KMO - zullen universeel zijn binnen verschillende gebieden van de Noordzee.

Financiële info

Projectleider

Region Midtjylland (Central Denmark)

Partners

Voka Oost-Vlaanderen vzw, Flanders Make, Open Manufacturing Campus, Strategische Projectenorganisatie Kempen (SPK) vzw, Vaeksthus Midtjylland (Business Development Centre Central Denmark), VIA University College, Allianz für die Region GmbH, Europäisches Institut für Innovation, Ostfalia University of Applied Sciences, Greater Cambridge Greater Peterborough Enterprise network, Anglia Ruskin University, Hanze Hogeschool, Samenwerkingsverband Noord Nederland, TWI Ltd

Thema

Economie & ondernemerschap, Onderzoek en innovatie

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen