ECOSYSTEM - De grensoverschrijdende aquatische ecosystemen verbeterenEuropa heeft verschillende richtlijnen rond waterbeheer die het belang van de bescherming van ecosystemen onderstrepen. De partners van het project ECOSYSTEM werken samen aan het behoud van de biodiversiteit en de goede ecologische werking van de waterwegen.

De Frans-Vlaamse regio groepeert de hydrografische bekkens van bijvoorbeeld de polderzones, maar ook van de grensoverschrijdende bekkens van rivieren als de IJzer, de Leie en hun bijrivieren. In deze regio staan de projectpartners in voor het herstel van de grensoverschrijdende aquatische ecosystemen en sensibiliseringsacties naar de bewoners en de plaatselijke actoren.

RATO (Rattenbestrijding Oost-Vlaanderen) levert een actieve bijdrage in het project vanuit zijn uitgebreide veldkennis in de bestrijding van invasieve planten en dieren. 

Financiële info

Projectleider

Gdon Flandre Maritime

Partners

Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), Rattenbestrijding Oost-Vlaanderen vzw (RATO), Provincie West-Vlaanderen, Union Syndicale d'Aménagement hydraulique du Nord (USAN)

Thema

Leefmilieu

Prioriteit

Milieu en hulpbronnen

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen