Digitaal ondernemersloket Sint-NiklaasMede dankzij het voorgaand EFRO-project Naar een geïntegreerde digitale dienstverlening voor ondernemers (969) realiseerde stad Sint-Niklaas afgelopen jaar de opstart van onder andere een nieuwe ondernemerswebsite www.ondernemeninsintniklaas.be en de onderliggende bedrijvendatabank.

De website www.ondernemeninsintniklaas.be heeft hoofdzakelijk een informatieve functie. Voor een beperkt aantal producten bestaat een beperkte vorm van interactie: ondernemers kunnen een aantal producten digitaal aanvragen. Hierbij is echter nog ruimte voor verbetering: de front office is immers gedigitaliseerd, maar de middle-/back office nog niet.

Door de bedrijvendatabank te gaan koppelen aan de front end van www.ondernemeninsintniklaas.be wil de Stad Sint-Niklaas nog een stap verder gaan: een online dienstverlening op maat van de ondernemer in kwestie, één plaats online, een ondernemersloket Sint-Niklaas, waar de Sint-Niklase ondernemer zijn/haar aanvragen, dossiers, nieuws op maat, etc. kan opvolgen.

Om dit gepersonaliseerd online ondernemersloket optimaal te realiseren, moeten de onderliggende processen in kaart worden gebracht en gedigitaliseerd. Om het gebruiksgemak voor de ondernemer te garanderen, zullen de stedelijke ondernemersprocessen gekoppeld  worden aan de statussen van het Vlaams ondernemersportaal. Bovendien zal gebruik gemaakt worden van dezelfde single sign-on technologie opdat ondernemers zich eenvoudig op eenzelfde manier kunnen aanmelden zowel op het Vlaams als op het stedelijke ondernemersloket.

 

Financiële info

Projectleider

Stad Sint-Niklaas

Thema

Economie & ondernemerschap, ICT

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen