Verse (lokale) groenten en fruit voor iedereen
*Doel van ons nieuwe project is:
-Gezonde voeding voor kinderen (in de eerste plaats) en mensen in (structurele) armoede
-Lokale voedselproductie ondersteunen en leren kennen
-Korte keten versterken
-Gelinkt aan de 'Voedselstrategie voor het Waasland'
-Plukdag organiseren
-Workshops gezond koken. Fiches hoe maak ik gezond eten?
-Kennis maken met onbekende groenten
-Voedselverspilling tegengaan
-Sociale cohesie bevorderen
*Hoofddoel:
Met de uiteindelijke bedoeling een structurele werking op te zetten zodat de continuïteit verzekerd
is.
Concreet wensen wij te realiseren:
-contact opnemen met zoveel mogelijk lokale leveranciers (aanschrijven, langs gaan, motiveren,
afspraken maken, inzicht in de win-win-strategie, ophalen van groenten en fruit (logistiek) en snel
verdelen...
-gezonde voeding (groenten en fruit) toevoegen aan de wekelijkse voedselpakketten
-plukdag organiseren: doelgroep aanschrijven, infofoldertje maken, affiches maken (lay-out én
drukwerk), zorgen dat mensen ter plekke geraken, plukdag zelf: drankje en hapje voorzien,
herbruikbare meeneemzakjes voorzien, ...
-Workshops gezond koken: hoe groenten reinigen, snijden, klaar maken, verwerken om in te
vriezen. Steriliseren van soep en groenten (met confituurpotten), Bijv. 1 workshop per 2 maanden,
telkens andere keuze, ander seizoen: september, december, februari-maart, april-mei
-Workshop gezonde voeding voor kinderen
-Fiches maken en verspreiden: hoe maak ik gezond eten?
Projectleider
Kruibeke Helpt
Prioriteit
Sterker, verbonden, veerkrachtig en welvarend platteland
Informatie aanvragen
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Meer info aanvragen