ORESA - Offshore Renewable Energy Sustainability Alliance



Het ORESA-project (Offshore Renewable Energy Sustainability Alliance) wil de uitdaging aangaan om duurzaamheid te integreren in innovaties op het gebied van offshore hernieuwbare energie. Veel van de huidige projecten op dit gebied zien duurzaamheid vaak over het hoofd in de vroege stadia van het ontwerp. Om dit te verhelpen richt ORESA, een consortium van partners uit de industrie, de overheid en onderzoeksorganisaties uit vijf Noordwest-Europese landen, zich op:

Het ontwikkelen van een duurzaamheidsversnellingsstrategie: Dit zal innovators helpen om duurzaamheid te integreren in hun projecten om te voldoen aan de groeiende eisen van de markt en de druk van de regelgeving.

Het testen van de duurzaamheidsversneller: De versneller zal worden getest met 25 KMO-bedrijven om hun concurrerende innovatiecapaciteit te verbeteren en ervoor te zorgen dat duurzaamheid een kernaspect wordt van hun ontwikkelingsprocessen.

Activiteiten voor capaciteitsopbouw: ORESA zal 30 activiteiten uitvoeren, waaronder trainingsprogramma's, personeelsuitwisselingen en educatieve inhoud, om belanghebbenden en de toekomstige beroepsbevolking te betrekken bij de duurzaamheid van offshore hernieuwbare energie.

ORESA pakt vier belangrijke duurzaamheidsthema's aan: levenscyclusanalyse (LCA), circulariteit, natuurinclusief ontwerp en het koppelen van winstgevendheid aan milieuduurzaamheid. De transnationale structuur van het project maakt samenwerking tussen regio's mogelijk om uitgebreide, gezamenlijke oplossingen te ontwikkelen voor de duurzaamheid van offshore energie.

Het uiteindelijke doel van het project is ervoor te zorgen dat duurzame praktijken al in een vroeg stadium in het innovatieproces worden geïntegreerd, wat ten goede komt aan kleine en middelgrote ondernemingen door hun concurrentievermogen op de markt te vergroten en de offshore hernieuwbare energiesector te helpen bij te dragen aan een duurzamere en veerkrachtigere economie.

Financiële info

Projectleider

Dutch Marine Energy Centre

Partners

Universiteit Gent (Ugent), Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen (POM West-Vlaanderen), De Blauwe Cluster, BlueWise Marine Limited, Fondation Open-C, Exceedence Ltd, Blue Pelican Capital, Navingo bv, France Energies Marines, Sustainable Energy Authority of Ireland, WAB e.V., Das Institut für Seeverkehrswirtschaft und Logistik, Stiftung der Deutschen Wirtschaft zur Nutzung und Erforschung der Windenergie auf See

Thema

Energie-efficiëntie

Prioriteit

Groener Europa

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen