TERAFOOD - Compacte en lage kost Terahertz sensor voor het monitoren van voedselkwaliteit



Het project TERAFOOD ontwikkelt een commerciële voedingssensor. Deze sensor maakt het op elk moment mogelijk om de kwaliteit van individueel verpakt voedsel na te gaan in de verpakking zelf. Op die manier wil TERAFOOD het voedselbederf en -verspilling in de voedingsindustrie tegengaan.

Bij de ontwikkeling van deze sensor maken de projectpartners gebruik van de zogenaamde terahertz technologie. Die specifieke sensortechnologie zullen de projectpartners valoriseren en verspreiden via hun netwerk (Pack4Food, i-Fast,..).

Vier groepen van de UGent bundelen hun expertise voor dit project: de onderzoeksgroep Fotonica , Food2know, het labo voor levensmiddelenmicrobiologie en conservering (LFMFP) en NutriFoodChem. Zij brengen kennis samen rond het gebruik van sensoren, het microbiologisch gedrag van levensmiddelen en de chemische processen van voedsel en-ingrediënten.

Financiële info

Projectleider

CNRS

Partners

Universiteit Gent, Flanders' FOOD vzw, VMicro SAS, Université du Littoral Côte d'Opale (ULCO)

Thema

Onderzoek en innovatie

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen