Score - Smart Cities + Open Date RE-useSteden in heel NSR werken aan het verbeteren van de Openbare DienstVerlening (ODV) op basis van slimme, datagedreven oplossingen. Bijvoorbeeld het optimaliseren van de routing van vuilniswagens op basis van afvallocatiegegevens, of het begeleiden van voertuigen naar beschikbare parkeerplaatsen met behulp van sensorgegevens en GPS.

SCORE is gericht op het verhogen van de efficiëntie en kwaliteit van ODV in steden om de kosten met 10% te verminderen, dat is dus een besparing € 50M voor partnersteden in 2020.

In de vraaggestuurde aanpak van SCORE, definiëren transnationale teams van 9 slimme steden in 7 NSR-landen gezamenlijke uitdagingen voor verbeterde gemeentelijke diensten. Steden bundelen middelen en expertise om samen 12 innovatieve oplossingen te ontwikkelen (bijv. Milieu, water, parkeren, duurzame mobiliteit) die getest worden in bestaande stedelijke woonlaboratoria.

Stedelijke gegevens worden ontsloten en uitwisselbaar gemaakt tussen afdelingen en organisaties. SCORE gebruikt een software-ontwikkelingsaanpak voor open source-oplossingen die data opnieuw gebruiken om ODV te verbeteren. Deze innovaties kunnen vervolgens gratis worden hergebruikt door andere NSR-steden en -regio's.

Samen hebben de steden de gecombineerde middelen, IT-competenties en beleidsdeskundigheid om oplossingen te vinden voor gedeelde uitdagingen die ze niet individueel konden bereiken. Ze zullen bestaande Smart City en Data Initiatieven, KMO-netwerken en open source communities inschakelen.

Financiële info

Projectleider

Gemeente Amsterdam

Partners

Stad Gent, Digipolis Gent, Freie Hansestadt Bremen, Gemeente Dordrecht, Johanneberg Science Park, Bergen Kommune, City of Bradford, Universiteit van Amsterdam, University of Bradford, Aarhus Universitet, Aarhus Kommune, Aberdeen City Council

Thema

Onderzoek en innovatie, ICT

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen