Sport is een dynamische en snelgroeiende economische sector. ‘Nano4Sports’ wil innovatie in het sport-, beweeg- en gezondheidsdomein in de grensregio stimuleren en verder op de kaart zetten.

Dankzij sensortechnologie kunnen coaches, topsporters en amateursporters hun sportprestaties verbeteren en blessurerisico’s indijken. ‘Nano4Sports’ ontwikkelt zeer geavanceerde sensoren die de sporter goed kan dragen tijdens het sporten en hem/haar feedback geven over onder andere de fysieke activiteit, houding, hartslag, spierinspanningen of huidgeleidbaarheid.

De nadruk ligt op lopen en fietsen en zal in Vlaanderen het livinglab-platform Run4Sports & Bike4Sports uitbouwen. Dit is een samenwerking tussen KU Leuven Indoor Atletiekhal, UGent Sport Science Lab, Topsporthal en het Wielercentrum Eddy Merckx. De beide livinglabs zullen de verschillende metingen van de te ontwikkelen sensortechnologieën uitvoeren. Ook in Nederland zullen bestaande SportFieldLabs participeren in deze pilot tests. Sporters zullen in een vroeg stadium van de technologieontwikkeling betrokken worden zodat de ontwikkelaars rekening kunnen houden met hun specifieke noden en behoeften. 

Financiële info

Projectleider

Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven)

Partners

Universiteit Gent, Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum (IMEC), Stichting IMEC Nederland, Fontys Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven

Thema

Onderzoek en innovatie, Toerisme en recreatie

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen