InnoLab - Innovatief Eiwit-LabEr is een duidelijk groeiende vraag naar alternatieve eiwitten om ons vlees te vervangen,welke economische opportuniteiten biedt voor de KMO's in Vlaanderen. De Food Pilot in Melle is een test- en applicatiecenturm van ILVO en Flanders' Food, waar voedingsbedrijven kunnen experimenteren met innovatieve technologieën en nieuwe producten kunnen ontwikkelen.

De Food Pilot is momenteel uitgerust met piloot apparatuur die voor vele toepassingen interessant zijn qua schaalgrootte. Maar voor sommige toepassingen, onder andere de eiwitverwerking, is er nood aan een kleinere schaalgrootte. Het doel van dit project is het verbreden van het FoodPilot living lab met innovatieve toestellen die ook op kleine schaal en dus met kleinere hoeveelheden startmateriaal kunnen ingezet worden voor het verwerken van eiwitrijke biomassa, van veld tot vork (van primair product tot eindproduct). Op die manier wenst het project de KMO's en starters een betere toegang te verlenen tot de onderzoeksmogelijkheden binnen de Food Pilot en hen te versnellen in hun groei.

Specifiek zal geïnvesteerd worden in kleinschalige apparatuur voor het wassen, versnijden, vermalen, desintegreren, scheiden, drogen en vormgeven van plantaardige grondstoffen. Om deze toestellen optimaal te benutten, is het noodzakelijk om een bestaande ruimte binnen Food Pilot te renoveren. De toestellen zijn complementair met de toestellen die aangekocht zullen worden binnen het EFRO-project 1333 Plain Protein Pilot (apparatuur op pilootschaal).

Financiële info

Projectleider

Instituut voor Landbouw- en Visserij Onderzoek (EV ILVO)

Partners

Flanders' FOOD vzw

Thema

Onderzoek en innovatie

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen