IMPROVED - Integrale Mobiele PROceswatervoorziening Voor een Economische DeltaIMPROVED staat voor: Integrale Mobiele PROceswatervoorziening Voor een Economische Delta.

Tien Vlaamse en Nederlandse partners werken met dit project aan een duurzame aanpak van de industriële proceswaterketen. Ze ontwikkelen nieuwe waterzuiveringsconfiguraties op maat van specifieke industriële proces(sen) waarmee je water van diverse kwaliteiten kan opwerken tot proceswater van de gewenste kwaliteit.

Vooral deze "gewenste kwaliteit" is belangrijk. De mobiele IMPROVED-installatie kan niet enkel het hele waterbehandelingstraject van voorzuivering en ontzouting simuleren. Ook kan je onmiddellijk de invloed van de bekomen waterkwaliteit op de efficiëntie van stoombereiding, corrosie en vervuiling van de koeltorens simuleren zonder in het echte proces te moeten ingrijpen.

Bekijk de video over het project IMPROVED.

Financiële info

Projectleider

Universiteit Gent

Partners

BASF Antwerpen, Innovation Engineering & Construction nv (IEC), Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa), i-Cleantech Vlaanderen, Dow Benelux bv, Evides Industriewater bv, Stichting HZ University of Applied Sciences, Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW), Yara Sluiskil bv

Thema

Leefmilieu, Onderzoek en innovatie

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen