Fietsoversteek Dender te DendermondeHet provinciebestuur werkt aan de realisatie van de fietssnelweg tussen Wetteren en Dendermonde. De fietsoversteek over de Dender is een sleutelproject op deze verbinding. Dit project beoogt de bouw van een fietsoversteek tegen de spoorbrug, die de fietssnelweg over de Dender tilt.

De fietsoversteek vormt zo de link tussen Schoonaarde/Oudegem en Sint-Gillis-Dendermonde/Dendermonde. Het is de meest directe en veilige alternatief voor de Denderkruisingen ter hoogte van respectievelijk Denderbelle-sluis (Mespelare) en N406 (Appels). Deze fietsoversteek vormt daarom een essentiële, unieke schakel in de gehele fietssnelwegverbindingen vanuit het westen van Dendermonde en Aalst naar Dendermonde-centrum en industriezones.

Er is een uitwisseling voorzien tussen deze fietsoversteek en het jaagpad langsheen de Dender richting Aalst en een uitwisseling tussen de oversteek en de ontsluiting voor fietsers langsheen de nieuw te bouwen gevangenis en zo verder richting Tragel en centrum van Dendermonde.

Financiële info

Projectleider

Provincie Oost-Vlaanderen - Dienst Mobiliteit

Partners

Infrabel

Thema

Klimaat, Vervoer en infrastructuur

Prioriteit

Duurzaam vervoer

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen