EnEf - EnergyEfficiency‘EnEf’ zet in op de aanpak van energiereductie en de inperking van CO2 uitstoot. Dit uit zich in twee aspecten:

  • De eerste focus ligt op de reductie van energiegebruik in glastoepassingen in onder andere zonne-energie, de tuinbouw en gebouwen. De ontwikkeling van een multifunctionele deklaag op glas door middel van nanotechnologie zal bijdragen aan een efficiënt gebruik van zonne-energie. Het project ‘EnEf zal ook de economische haalbaarheid van de prototypes testen.
  • Ten tweede richt ‘EnEf’ zich op een kosten- en energiebesparende methode voor de ontwikkeling van farmaceutische peptiden. Peptiden zijn belangrijk voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en stofwisselingsziekten. Peptiden zijn er in lange en korte vorm. De klassieke productietechnieken voor de korte peptiden zijn momenteel lastig, tijdrovend, inefficiënt en energieverslindend. De projectpartners onderzoeken een kosten- en energie-efficiënte methode.

Financiële info

Projectleider

NanoHouse

Partners

Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, Ducat, Enzypep, Kriya Materials, Zuyd Hogeschool, Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO), Fontys Hogescholen, Syncom

Thema

Energie-efficiëntie, Onderzoek en innovatie

Prioriteit

Koolstofarme economie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen