ALPO - Nieuwe Polymeermaterialen via bouwstenen uit microalgenDe Europese industrie maakt meer en meer gebruik van hernieuwbare grondstoffen. Dit is ook het geval in de kunststofsector en dan voornamelijk op het vlak van de verpakkingen en textiel. Ondanks dit grote potentieel voor de industrie is het marktaandeel toch nog steeds beperkt.

Er is nood aan technologieën die een lage milieu-impact hebben en die voor hun grondstof niet in competitie gaan met de voedingsketen. ALPO zal zich richten op onderzoek en implementatie van duurzame productieprocessen voor de productie van biogebaseerde kunststoffen (bv. bioplastics) uit microalgen.

Vanuit Oost-Vlaanderen is UGent projectpartner. De onderzoeksgroep Polymeerchemie (PCR) binnen UGent levert de expertise op het vlak van de ontwikkeling van nieuwe polymeren. 

Financiële info

Projectleider

Université de Mons

Partners

Universiteit Gent, Katholieke Universiteit Leuven - afdeling Kortrijk (KULAK), Pôle de compétitivité GreenWin (chimie & matériaux durables) vzw, Université de Reims Champagne-Ardenne, Pôle de compétitivité à vocation mondiale Industries et Agro-Ressources (Pôle IAR), Université de Lille 1, AgroParisTech - Reims

Thema

Onderzoek en innovatie

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen